Word jij vader? | Birth Verloskundigen Stadshagen

Verloskundige Stadshagen

Word jij vader? Gefeliciteerd!

Zwanger vader Zwolle Stadshagen VerloskundigeBij onze verloskundige praktijk in Stadshagen Zwolle krijgen we regelmatig vaders die met veel vragen zitten. Soms gebeurt het zelfs dat de aanstaande vaders meer vragen hebben dan de moeders. Uiteraard juichen wij deze betrokkenheid van harte toe en willen wij dit ook graag stimuleren en enthousiasmeren. Wat wij wel merken is dat voor “zwangere” vaders in Zwolle en omgeving weinig wordt georganiseerd.

Voor aanstaande moeders is er veel informatie beschikbaar over zwangerschap, bevallen en het ouderschap, voor de vader is er minder informatie beschikbaar.

De afgelopen tien jaar is dat behoorlijk veranderd. Zelfs Beau en Kluun hebben hier een leuk boek over geschreven. Een aantal van deze boeken stellen wij gratis ter beschikken aan de toekomstige vaders bij ons in de praktijk.

Top 5 adviezen voor aanstaande vaders

Zwanger Zwolle praten vrienden1. Praat over je aanstaande vaderschap

Je bent niet uniek, de bevind je niet in een unieke situatie, je onzekerheid, de veranderde relatie met je partner, alle vaders hebben hetzelfdeZwanger Zwolle praten meegemaakt. Dus…. Praat erover. Praat erover met aanstaande vaders maar ook met vaders die al vader zijn, ga naar vaderschapsbijeenkomsten in Zwolle, praat met je vrienden, praat er met je verloskundige over of specialisten. Er zijn tegenwoordig ook vaderschapscursussen met alleen mannen. Ook een aanrader

2. Lees over het vader worden.

Tot ongeveer 10 jaar geleden was er beperkte informatie over het vaderschap beschikbaar. De afgelopen tien jaar is de aanwezigheid van informatie exponentieel toegenomen. Zoek op internet informatie op, kijk films of lees boeken. Hieronder vind je een vijftal leuke toegankelijke boeken over het vaderschap. Wij als Birth verloskundigen Stadshagen Zwolle stellen ook kosteloos een aantal boeken voor vaders ter beschikking. Daarnaast zijn er on-line cursussen, web-sites en informatieve filmpjes.

 

3. Binding tussen vader en kind

De binding van een vader met een ongeboren kind is sowieso anders dan de moeder. De laatste jaren komt er steeds meer onderzoek dat erop wijst dat baby’s zich al vroeg aan meerdere personen kunnen hechten, waaronder ook aan de vader. Hechtingsexpert Joriene Vos omschrijft het in haar boek Alles Kids als volgt: ‘een kind hecht zich niet aan wie hem voedt, maar aan wie hem verzorgt en aandacht geeft.’  En vader, dat kun jij natuurlijk als de beste!

 

Zwanger Zwolle binding vaderAls vader hoef je niet te wachten op de geboorte om te werken aan die goede hechtingsband. Je kunt namelijk tijdens de zwangerschap al een sterke band opbouwen met je baby. Want wist je dat het gehoor van je baby zich al in de vijfde maand ontwikkelt? Als je regelmatig tegen jullie ongeboren baby praat, leert hij je stem kennen en werk je tijdens de zwangerschap al aan jullie hechtingsband! Daarnaast wordt het na de geboorte makkelijker om je baby te kalmeren met je stem.

Verloskundige stadshagen vader bindingHet belang van binding met het ongeboren of pasgeboren kind wordt steeds zichtbaarder en belangrijker. Geniet van de groeiende baby, in de buik van de moeder en ook als de baby geboren is. Ga mee naar de verloskundige, stel je vragen of dilemma’s waarmee je zit. Maak verbinding met je kind en geniet ervan. Ervaar de onvoorwaardelijke liefde.

 

Zwolle superdad

4. Vaderschapsverlof

Plan je ouderschapsverlof. Ook als partner heb je bepaalde rechten. Deze rechten zijn 1 juli 2020 weer enigzinds uitgebreid. Lees hierover op: https://birth-verloskundigen.nl/birth-verloskundigen-stadshagen-zwanger-en-nu/

Verloskundige Stadshagen

5. Organiseer zwangerschap

Planning zwangerschapOrganiseer! Organiseer en plan de zwangerschap, bevalling en de periode na de geboorte. Verdiep je erin, breng in kaart wat er allemaal bij komt kijken, maak een planning, met activiteiten, wie wat doet wanneer. Maar een actielijst, boodschappenlijst en kluslijst. Pak de bevaltas voor je partner in, maar er ook eentje voor jezelf! Houd er erkening mee in je agenda dat de baby een paar weken voor en een paar weken na de uitgerekende datum geboren kan worden.

 

Onze top 5 boeken voor vadersZwanger Zwolle Vader boeken

1. Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt; auteur Kluun

Verloskundige Zwolle KluunMet als ondertitel: ‘Alles wat u nooit over zwangerschap en baby’s wilde weten.’ En mocht je nog de indruk hebben dat het boek van Kluun toch louter serieus is, dan spreekt de eerste zin van hoofdstuk 1 boekdelen: ‘U hebt een vrouw zwanger gemaakt en als het meezit, is het nog uw eigen vrouw ook.’

Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.
Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang. Alles in voor mannen begrijpelijke taal

 

2. Aanpakken voor aanstaande vaders: Auteur: David Borman

Verloskundige Zwolle BormanIn Nederland wordt van jou als vader verwacht dat je aanwezig bent bij de bevalling van je kind. Maar weet je ook welke rol je daarbij precies hebt?

David Borman is cursussen voor aanstaande vaders gaan geven omdat de kennis en kunde over zwangerschappen en bevallen bij de papa’s best wel tegenvalt. Zijn boek is naast de cursus te gebruiken, maar ook los ervan. Meer informatie over zijn cursus en boek kan je vinden op www.vadercursus.nl.

David Borman werkte jarenlang als verloskundige en sinds 2009 eveneens als trainer.

3. Babymanagement voor mannen: Auteur: Henk Hanssen

Hansen babymanagementEen leuk, makkelijk toegankelijk geschreven boek dat heel praktisch in verfrissende no-nonsense taal antwoort op alle vragen die (aanstaande) vaders zich stellen:
– Financiële planning: wat kost de opvoeding?
– Wat zijn de beste baby-apps voor op uw mobiele telefoon?
– Wat is de beste babyfoon?
– En de meest praktische kinderwagen?
– Hoe combineer ik werk en privéleven?
– Hoe zal het vaderschap mijn leven veranderen?
– Hoe houd ik de relatie met mijn partner verrassend?

4. Vader op komst: Auteur Wim Bisseling

Bisseling Vader

Er zijn steeds meer gezinnen die de zorg voor hun kinderen gelijk willen verdelen. Het percentage jonge vaders dat ouderschapsverlof opneemt en thuisblijft om voor de kinderen te zorgen is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Wil jij het ook gewoon samendoen?

Wat je als moderne vader wilt weten staat in dit leuke en praktische boek. Want waar loop je tijdens (en vlak na) de zwangerschap allemaal tegenaan? Wat is een bevalplan precies en wat moet je allemaal kopen bijvoorbeeld? Vader op komst staat boordevol handige tips, checklists en grappige verhalen speciaal voor aanstaande vaders.

 

5. Handboek voor vaders: Auteur: Beau van Erven Dorens

Beau Handboek voor vadersDit is geen boek over kinderen, dit is een boek over jou. Over hoe jij, vader, zonder schaamte en verval, de kinderjaren overleeft. Voel je geborgen in het feit dat alle vaders in dezelfde shit zitten. Wentel je in de deelneming van honderdduizenden
dorstige vaders wanneer je onder dwang van de gillende moeder opnieuw de vaste borrelavond moet afzeggen. Voel de handen op je schouders, als je die zetpil een pinkje mee geeft.

 

 

Over Birth Verloskundigen

Woon jij in Zwolle en zoek je een verloskundige in Stadshagen Zwolle? Bij Birth Verloskundigen zit je goed, want:

  • Wij geven zorg op persoonlijke basis voor de toekomstige ouders en kind
  • We zijn en blijven kleinschalig en daarmee kunnen wij de persoonlijke zorg garanderen
  • We zijn professiVerloskundige Zwolleonals met een passie voor ons vak
  • Wij zijn volledig transparant. Wij geven jullie inzicht in ons eigen dossier
  • We stellen jou als klant centraal: wij maken samen met jou een 9 maanden-plan
  • Onze spreekuur locaties zijn gevestigd in het Zwolse stadsdeel Stadshagen: Het Cultuurhuis en Park de Stadshoeve
  • Wij hebben zowel avond, dag, en weekend spreekuren op één van onze locaties, op verzoek ook bij jullie thuis
  • Wij zijn continue op zoek naar innovaties en verbeteringen ten behoeve van de zorg voor moeder en kind en zoeken daarbij ook naar samenwerkingsverbanden

Ben jij in blijde verwachting van jullie (eerste) kindje en woonachtig in Zwolle of omgeving of heb je een kinderwens? Dan ben je van harte welkom bij Birth Verloskundigen Stadshagen Zwolle! Verloskundigenpraktijk Birth is een persoonlijke en kleinschalige praktijk waar jij en je partner terecht kunnen voor alles rondom een zwangerschap. Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap kun je bij ons in de praktijk terecht voor hulp, advies en begeleiding.

Wij bieden kleinschalige autonome verloskundige zorg in Stadshagen, Zwolle en omgeving. Wij begeleiden vrouwen en hun partners bij hun kinderwens, in de zwangerschap, tijdens de baring en in het kraambed. Kortom, Birth Verloskundigen is een verloskundigenpraktijk in Stadshagen Zwolle waar we voor jou klaar staan met passende zorg.

Deze blog is geschreven door Ninke van Birth Verloskundigen

Verloskundige Zwolle

Verloskundige Zwolle