Kinderwens spreekuur

Als verloskundigen zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor de zwangerschap, bevalling en het kraambed, maar ook voor een goede informatievoorziening om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen.

Birth Verloskundigen biedt ook een kinderwens spreekuur aan.

Je hebt een kinderwens

Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Of je nu een vrouw of man bent. Het helpt om je kind een gezonde start te geven. Met Zwanger wijzer kun je testen middels een vragenlijst of er risico’s zijn. Samen met jou bespreken als Birth Verloskundigen Stadshagen de vragenlijst. Wij adviseren al onze cliënten in ieder geval te letten op hun voeding en levensstijl.

Duur invullen vragenlijst circa 15 minuten
Start de vragenlijst

Op de website http://www.strakszwangerworden.nl kan je heel veel informatie vinden over het zwanger worden.

Wil je meer informatie over het zwanger worden en de know-how daarom heen. Vul je gegevens in in ontvang de 3 brochures vandaag nog in jouw mailbox.

Folder al
Formulier jong en een kind
folder Kinderen krijgen risicos werk Nederlands

Informatie en advies

Als er risico’s zijn krijg je direct informatie en advies. Aan het einde krijg je een overzicht van al je antwoorden. Je kunt het downloaden of printen en meenemen naar je afspraak bij ons, verloskundigen Birth in Stadshagen Zwolle. Ook kan je de antwoorden e-mailen naar info@birth-verloskundigen.nl ter voorbereiding op je afspraak.

Voeding en levensstijl

Zowel bij een zwangerschapswens als in de zwangerschap is een gezonde leefstijl van groot belang. Het begint allemaal met een gezond en gevarieerd voedingspatroon en daarmee ook een gezond BMI. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten als je zwanger bent. Eet bijvoorbeeld geen producten die gemaakt zijn van rauwe melk (zachte kazen of rauwe melk direct van de boer).

In rauwe melk kan de listeria-bacterie groeien en deze kan schadelijk zijn voor je baby. Gepasteuriseerde melk uit de supermarkt is geen probleem. Eet geen lever(producten): deze bevatten veel vitamine A en dit kan schadelijk zijn voor je baby. Eet geen rauw vlees (bijvoorbeeld rosbief, rosé gebakken biefstuk of salami), hierin kan de parasiet Toxoplasma Gondii voorkomen en dit kan schadelijke gevolgen hebben voor je baby. Door je vlees goed door te bakken, dood je deze parasiet.

Voor betrouwbare informatie over (gezonde) voeding kun je terecht op de website van het Voedingscentrum en het 9 maanden menu, op deze websites staan tevens lijsten met voedingsmiddelen die je wel en niet kunt eten, Daarnaast staan er ook leuke recepten op, deze zijn handig voor op de koelkast of voor in je tas.

Foliumzuur

Start met foliumzuur!

Foliumzuur draagt bij aan een goede werking van het lichaam en zorgt voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Foliumzuur is echter niet alleen van belang voor jouw eigen lichaam; het verkleint het risico op een neuraal-buisdefect (bijvoorbeeld open rug, hazenlip, gespleten gehemelte) bij je kindje. Start met foliumzuur op het moment dat je een kinderwens hebt (het liefste 4 weken voor de bevruchting) en blijf het vervolgens doorslikken tot de 12e zwangerschapsweek. Foliumzuur slik je dagelijks en kun je bij de drogist of apotheek halen in tabletten van 400 microgram.

Vitamine D

Als je zwanger bent heb je extra behoefte aan vitamine D. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Helaas hebben wij in Nederland niet zo veel zon en dus is het nodig om vitamine D bij te slikken. Vitamine D zorgt voor een goede botopbouw van de baby en zorgt er tevens voor dat het calcium uit je voeding wordt opgenomen. Slik tijdens de hele zwangerschap 10 microgram vitamine D per dag.

Roken, drugs en alcohol

Roken, drugs en alcohol tijdens de zwangerschap zijn altijd schadelijk voor jouw baby. Het gebruik hiervan wordt afgeraden! Heb je hulp nodig bij het stoppen met roken, drugs of alcohol, dan kunnen wij jou hierbij ondersteunen.

Erfelijke aandoeningen

Komen er in de familie aangeboren afwijkingen of erfelijke aandoeningen voor? Het is mogelijk om uit te zoeken wat dit voor gevolgen kan hebben voor jouw zwangerschap. Zo nodig verwijzen we je door naar een klinisch geneticus.

Gevaarlijke stoffen

Het is goed om na te gaan of je in aanraking komt met gevaarlijke stoffen. Zijn er bijvoorbeeld chemicaliën of straling waarmee je in aanraking komt op je werkplek? Voor advies hierover kun je terecht bij je bedrijfsarts of de arbodienst. Denk bij gevaarlijke stoffen ook aan medicatie die je (misschien al jaren) slikt. Laat het je huisarts daarom weten dat je een kinderwens hebt!

5/5
Jenny heeft ons zowel als verloskundige en als kraamhulp begeleid. We hadden gekozen voor Birth vanwege de flexibele uren waarop controles kunnen, alle controles konden na werktijden, waardoor ik altijd mee kon. Ze neemt daarbij alle tijd die nodig is. Door de kleinschaligheid zijn we het hele traject door haar begeleid, wat we als heel prettig hebben ervaren. Birth organiseert regelmatig leuke workshops rondom bevallen/baby's, wat we heel leerzaam vonden. Jenny straalt altijd rust uit, zeker in een spannende eerste kraamweek was dat heel erg prettig. Ze probeert je vanuit je eigen intuïtie/gevoel te ondersteunen in plaats van de les te lezen en na de kraamweek konden we het goed op eigen kracht. We zouden haar dus zeker aanbevelen!
5/5
Mijn vriendin en ik zijn heel blij dat we voor Birth Verloskundigen hebben gekozen, Jenny is een aardige en zeer betrouwbare verloskundige die waar nodig is zichzelf aan de kant zet om jou en je gezin te ondersteunen. Ik vond het persoonlijk prettig dat ik als partner ook vragen kreeg wat ik van bepaalde dingen vond, vaak lees je dat vooral de moeder alle aandacht krijgt. Ik heb het als prettig ervaren dat mijn mening en gevoelens meetelden en dat Jenny ook haar tijd nam om met mij dingen te bespreken. Achteraf waren het best een zware 9 maanden en de bevalling was ook overladen met complicaties (nood keizersnede) maar Jenny hield telefonisch contact en probeerde ons waar nodig te ondersteunen. Nogmaals bedankt voor de afgelopen 9 maanden Jenny!
5/5
Goede begeleiding van de verloskundige gehad. Ze is deskundig, heel mens-gericht en brengt rust met zich mee. Het is een kleine praktijk, waardoor je niet steeds wisselende gezichten ziet. Dat vond ik zelf wel zo fijn.
5/5
Wij hebben ons heel erg op ons gemak gevoeld bij Jenny. Ze heeft ons fijn geholpen en rekening gehouden met onze wensen. Het voelde als een vriendschappelijk contact. We zochten naar een holistische verloskundige en dat is Jenny zeker.
5/5
Hele fijne ervaring gehad bij deze lieve mevrouw. Ze is duidelijk, meedenkend en een warm persoon. Fijn dat het geen grote praktijk is, dat maakt het persoonlijker en voelt het vertrouwt. Ook na de zwangerschap nog veel aan haar gehad!
5/5
Jenny was a great midwife for me. She handled all the arrangements and was very quick to respond when I needed her. She also did my Kraamzorg and taught me all kinds of things that were very helpful. She took care of me really well and Made sure I have everything I need. I enjoyed having her around. Definitely recommend 😀
5/5
Jenny is een fijne verloskundige. Als je je ergens ongerust over maakt neemt Jenny echt de tijd voor je, komt langs en stelt je gerust. Ze is heel flexibel met afspraken maken en komt ook bij je thuis voor controles. Verder levert ze erg duidelijke informatie. Jenny is een verloskundige die de gemoedsrust en het gevoel van de mama voorop zet, dit vond ik erg prettig!
5/5
Als je opzoek bent naar persoonlijke begeleiding bij je zwangerschap zonder een nummer te zijn. Dan kan ik Jenny van Birth van harte aanbevelen. Altijd persoonlijk, er word ruim de tijd genomen met de afspraken, je wordt altijd serieus genomen en ze kijkt altijd in hoever ze je kan helpen. Ik heb mijn zwangerschap periode als heel prettig ervaren en was blij dat ik bij deze zwangerschap ( nr2) gekozen heb voor een kleine organisatie ipv een grote organisatie 🙂
Kinderwens Zwolle

Contact