verloskundige visie zwolle

Visie van de verloskundige praktijk

Wij, van Birth verloskundige praktijk Stadshagen Zwolle, vinden zwangerschap, bevalling en ouderschap een oerrecht. Een recht dat zo oud is als de mensheid zelf. Het is niet voor niets dat er vaak gesproken wordt bij de bevalling over oerkrachten. Om dit wonderlijke proces te waarborgen zetten wij ons in voor de natuurlijke gang van zaken bij zwangerschap, geboorte en ouderschap.
We staan 24 uur per dag voor je klaar. We vinden het belangrijk dat jij helder hebt wat je van ons kan verwachten en duidelijkheid hebt rondom je zwangerschap en bevalling.

Birth bestaat uit de verloskundigen, Jenny Moi Thuk Shung en verloskundig consultant Aty Wijsman. We staan voor persoonlijke zorg, vertrouwde zorg en autonomie en daar nemen we de tijd voor. Stilstaan bij de vele keuzes die een zwangerschap, baring en het ouderschap met zich meebrengen

Maak vrijblijvend kennis met ons

Verloskundige Zwolle

Doel

Jouw persoonlijke, vertrouwde zorg bieden, zodat je een fijne zwangerschap en bevalling hebt.

Je zwangerschap en de geboorte van je kind is een heel bijzondere tijd. Het is vaak een tijd vol van verandering, emoties, vernieuwing. We vinden het dan ook belangrijk om jullie baby op een fijne manier te verwelkomen. Het is ons streven jou een fijne zwangerschap, positieve bevallingservaring en een gezonde uitkomst te geven. Elke zwangerschap is uniek. Het exacte zorgpad stemmen we daarom in overleg af zodat jouw zwangerschap en bevalling persoonlijk en autonoom is. Om je toch een idee te geven, delen we hieronder fasen die vaak voorkomen.

Wie zijn wij?

We vinden het belangrijk je een idee vormt wie wij zijn. Plan eenvoudig een afspraak in onze praktijk om kennis te maken om te onderzoeken wat we voor jullie kunnen betekenen. Je kan ook een afspraak met ons plannen als je een kinderwens hebt en nog niet zwanger bent, om zo extra goed voorbereid te zijn. Druk hieronder op de groene knop ‘Maak een afspraak’, of bel ons op 06 – 15 15 80 52.

Jenny Moi Thuk Shung - Tewarie

Hallo, ik ben Jenny.

Zelf ben ik moeder van nu al weer een drietal jong volwassenen. Zwangerschap, bevalling en alles wat er bij komt kijken is mij als persoon dus niet onbekend.

Sinds die periode is er heel wat veranderd in de geboortezorg. In dit digitale tijdperk wil ik jou de ondersteuning, persoonlijke begeleiding en het vertrouwen in jouw eigen zwangerschap bieden.

Wij vinden persoonlijke begeleiding, flexibiliteit en laagdrempeligheid in combinatie met autonomie erg belangrijk. Vertrouwde zorg die we vorm geven in gezamenlijkheid, dit houdt in dat je toegang hebt tot je eigen gegevens die je thuis online kunt bekijken.

Ik kijk er naar uit om jullie op een persoonlijke en natuurlijke manier te begeleiden als aanstaande ouder(s). Mijn ervaring als verloskundige (sinds 2006) en echoscopiste (2009) in diverse verloskundigenpraktijken en in een academische ziekenhuis zal ik met passie en onuitputtelijk inzetten om jullie de zorg te bieden die je mag verwachten van “Birth” verloskundigen.

Wellicht tot gauw,

Jenny

Aty Wijsman

Mijn naam is Aty Wijsman. In 1989 ben ik afgestudeerd als verloskundige en ben ik steeds werkzaam geweest als eerstelijns-verloskundige in verschillende verloskundige praktijken en als verloskundig echoscopiste. In 2002 studeerde ik af in de Gezondheidspsychologie. Voor mijn doctoraalstudie deed ik onderzoek naar de relatie tussen karaktereigenschappen van de zwangere vrouwen en de manier van bevallen. Na mijn afstuderen heb ik verschillende onderzoeken gedaan naar ervaringen van zwangeren binnen de zwangerschap zoals de angstbeleving van vrouwen voor en na 20-weken echo

Tijd om het traject te starten

Wil je zwanger worden? Je bent welkom op ons Kinderwensspreekuur, zodat je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kan beginnen.

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!

Ons eerste contact

De eerste afspraak van het traject vindt meestal rond de 8e week van je zwangerschap plaats. Wij raden aan om je tijdig in te schrijven, zodat de 1e afspraak ingepland kan worden rond deze periode Handig om te weten: om bij ons onder controle te komen heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Verloskundige zorg valt onder het Basispakket van de Zorgverzekering. De Basisverzekering vergoedt zorg die de moeder en baby vóór, tijdens en na de bevalling nodig hebben. Tip: informeer bij je Zorgverzekering, zodat je precies weet wat in welke mate wordt vergoed. Soms vallen kosten bijvoorbeeld (deels) onder het verplichte eigen risico. Wij gaan voor kwaliteit en wij zijn aangemeld bij het Kwaliteitskeurmerk

Een persoonlijk zorgplan

Samen maken wij jullie zorgplan

We nemen jou als zwangere en jullie wensen heel serieus. Samen met jou en je partner maken we een Zwangerschapsplan en geboorteplan. We denken met jullie mee en geven jullie alle informatie die je nodig hebt om de keuzes te maken die bij jullie passen, waardoor je goed bent voorbereid op de zwangerschap en bevalling. Een zorgplan gebaseerd op jullie persoonlijke wensen verhoogt jullie autonomie en staat garant voor een fijne zwangerschaps- en bevallingstijd! Wij als verloskundigen Birth kennen jullie bij naam, weten je wensen en je eventuele medische risico’s omdat we tijd en aandacht schenken aan al onze zwangere en partners.
Dit bewerkstellingen we door persoonlijke zorg te leveren in door spreekuren die variëren van 20 tot 30 minuten in Stadshagen en omgeving.

Ondersteuning zwangerschap

We zijn er voor je tijdens jouw zwangerschap

Natuurlijk delen we graag algemene informatie over hoe jij een fijne zwangerschap en bevalling hebt op onze website en via folders die we aan je kunnen geven.
Wij helpen jou verder ontzettend graag met het realiseren van jullie wensen tijdens jouw zwangerschap tijdens de spreekuren. We hebben spreekuren wanneer het jou uitkomt: ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds.
Voor vragen of het maken van afspraken mag je bellen op 06 – 15 15 80 52. Je kunt ook het contactformulier invullen.

We zetten ons optimaal in voor een fijne bevalling

We doen er alles aan om een fijne bevalling voor elkaar te krijgen. Zo bieden wij bevallingsinformatie avonden aan. Verder vinden wij het belangrijk dat jij bevalt op een plek waar je je op je gemak voelt en op een manier die je aanspreekt. Lekker nuchter? Of juist van de gebaande paden af? Thuis, in het ziekenhuis, op de baarkruk, in bad of in bed, met of zonder pijnstilling: alles is bespreekbaar. Tijdens je bevalling zijn we er continue voor jou: we laten je niet alleen als je onze hulp nodig hebt!

We bieden nazorg

Tijdens jullie kraamperiode komen we een aantal keer bij jullie thuis langs voor medische controles en natuurlijk om jullie pasgeboren zoon of dochter te bewonderen! Verder helpen we je graag met Borstvoedingsinformatieavonden en een Borstvoedingspreekuur met de lactatiekundige, mocht je daar behoefte aan hebben.

Kortom, wat doen we

We zorgen ervoor dat alles goed loopt, met jou en de baby. Als je bijvoorbeeld ergens bang voor bent, bespreken we dat en proberen we dat met jou zo goed mogelijk op te lossen. We houden ook nauw contact met andere professionals. Als het nodig is zorgen we voor een goede overdracht, zodat zij de zorg zo optimaal mogelijk kunnen voortzetten.