Zwangerschap en hitte | Birth Verloskundigen Zwolle

 

Verkoelende tips tijdens warm weer

De zomer begint bijna en dat betekent ook dat de zomervakantie voor de deur staat. Het kan erg warm worden, ongeacht of je in het buitenland vertoeft of in Nederland blijft. Voor zwangere vrouwen is het moeilijker om de warmte kwijt te raken. Zo kun je klachten gaan ervaren als benauwdheid, roodheid en misselijkheid. Om de zomer zo goed mogelijk door te komen, delen we in deze blog een aantal verkoelende tips voor zwangere vrouwen.

1️⃣ Blijf gehydrateerd: Het is cruciaal om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens Zwanger drinkenwarme zomerdagen. Drink voldoende water (minimaal 2 liter) om uitdroging te voorkomen en om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Wacht niet totdat je dorst krijgt, maar houdt bijvoorbeeld altijd een fles water bij de hand en neem regelmatig kleine slokjes. Het is ook verstandig om cafeïne houdende dranken te vermijden, omdat deze vocht kunnen onttrekken aan je lichaam.

 

2️⃣ Draag lichte en ademende kleding: Kies voor loszittende, lichte en ademende kleding gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen of linnen. Deze materialen laten lucht circuleren en absorberen vocht, waardoor je lichaam koel blijft. Vermijd synthetische stoffen, deze houden warmte vast en kunnen zweten verergeren. Daarnaast kan het ook helpen om lichte kleuren te dragen.

3️⃣ Zoek verkoeling: Breng de heetste uren van de dag (12-15 uur) tijd door in koeleZwanger hitte zwolle ruimtes of in de schaduw. Vergeet je als zwangere vrouw ook niet in te smeren met een hoge SPF, je hebt namelijk meer kans op een ‘zwangerschapsmasker’ (pigmentvlekken in je gezicht). Een verfrissende douche of bad kan ook heerlijk zijn! Of vraag je partner om een koud voetenbadje te maken. Heb je een vrije dag? Ga dan een zwembad of waterplas, het water is niet alleen koel, zwemmen is ook nog eens ontspannend en goed voor je spieren!

4️⃣ Plan je activiteiten slim: Vermijd zware fysieke activiteiten en probeer je dag zo in te delen dat je de koelere uren benut. Plan buitenactiviteiten ‘s ochtends vroeg of laat in de avond wanneer de temperaturen milder zijn. Luister naar je lichaam en neem voldoende rust.

🌈💖 #verloskundige #zwangerschap #bevalling #kraamperiode #birthverloskundigen #persoonlijkezorg

Over Birth Verloskundigen

Woon jij in Zwolle en zoek je een verloskundige in Zwolle? Bij Birth Verloskundigen zit je goed, want:

  • Wij geven zorg op persoonlijke basis voor de toekomstiWe zijn en blijven kleinschalig en daarmee kunnen wij de persoonlijke zorg garanderen
  • We zijn professionals met een passie voor ons vak
  • Wij zijn volledig transparant. Wij geven jullie inzicht in ons eigen dossier
  • We stellen jou als klant centraal: wij maken samen met jou een 9 maanden-plan
  • Onze spreekuur locaties zijn gevestigd in het Zwolse stadsdeel Stadshagen:
  • Wij hebben zowel avond, dag, en weekend spreekuren op één van onze locaties, op verzoek ook bij jullie thuis
  • Wij zijn continue op zoek naar innovaties en verbeteringen ten behoeve van de zorg voor moeder en kind en zoeken daarbij ook naar samenwerkingsverbanden

Ben jij in blijde verwachting van jullie (eerste) kindje en woonachtig in Zwolle of omgeving of heb je een kinderwens? Dan ben je van harte welkom bij Birth Verloskundigen Stadshagen Zwolle! Verloskundigenpraktijk Birth is een persoonlijke en kleinschalige praktijk waar jij en je partner terecht kunnen voor alles rondom een zwangerschap. Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap kun je bij ons in de praktijk terecht voor hulp, advies en begeleiding.

Wij bieden kleinschalige autonome verloskundige zorg in Stadshagen, Zwolle en omgeving. Wij begeleiden vrouwen en hun partners bij hun kinderwens, in de zwangerschap, tijdens de baring en in het kraambed. Kortom, Birth Verloskundigen is een verloskundigenpraktijk in Stadshagen Zwolle waar we voor jou klaar staan met passende zorg.

Verloskundige Zwolle

Verloskundige Zwolle