Sociale Verloskunde | Birth Verloskundigen Zwolle

 

Verloskundige Zwolle

Wat is Sociale verloskunde?

Birth Verloskundigen in Zwolle levert al enkele jaren verloskundige zorg gebaseerd op de principes van de sociale verloskunde! Maar wat is dat eigenlijk?

Sociale verloskundige zorg is een benadering die zich naast de fysieke aspecten van zwangerschap en bevalling richt op het emotionele en sociale welzijn van de vrouw en haar gezin. Het doel is om vrouwen in deze belangrijke tijd een veilige, ondersteunende en versterkende ervaring te bieden.

Het is cliëntgerichte zorg die de autonomie van de vrouw bevordert door haar de nodige informatie en ondersteuning te bieden om weloverwogen beslissingen over haar zorg te nemen.

Basis principes social verloskunde:

 1. Continuïteit van zorg: Een vrouw wordt verzorgd door dezelfde vroedvrouw tijdens haar zwangerschap, bevalling en postpartumperiode. Deze continuïteit van zorg stelt de vrouw in staat een vertrouwensrelatie met haar vroedvrouw op te bouwen.
 2. Respect voor de autonomie van de vrouw: De vrouw wordt betrokken bij hetSociale Verloskunde besluitvormingsproces en wordt aangemoedigd om een ​​actieve rol te spelen in haar zorg.
 3. Nadruk op preventie en gezondheidsbevordering: Sociale verloskundige zorg bevordert een gezonde levensstijl en gedrag om complicaties tijdens zwangerschap en bevalling te voorkomen.
 4. Ondersteuning van de vrouw en haar gezin: Sociale verloskundige zorg biedt emotionele en sociale ondersteuning aan de vrouw en haar gezin tijdens de zwangerschap en bevalling.
 5. Aandacht voor de individuele noden van de vrouw: De sociale verloskundige zorg houdt rekening met de unieke omstandigheden van de vrouw en levert zorg op maat van haar individuele noden.

 

Over Birth Verloskundigen

Woon jij in Zwolle en zoek je een verloskundige in Zwolle? Bij Birth Verloskundigen zit je goed, want:

 • Wij geven zorg op persoonlijke basis voor de toekomstige ouders en kind
 • We zijn en blijven kleinschalig en daarmee kunnen wij de persoonlijke zorg garanderen
 • We zijn professiVerloskundige Zwolleonals met een passie voor ons vak
 • Wij zijn volledig transparant. Wij geven jullie inzicht in ons eigen dossier
 • We stellen jou als klant centraal: wij maken samen met jou een 9 maanden-plan
 • Onze spreekuur locaties zijn gevestigd in het Zwolse stadsdeel Stadshagen: Het Cultuurhuis en Park de Stadshoeve
 • Wij hebben zowel avond, dag, en weekend spreekuren op één van onze locaties, op verzoek ook bij jullie thuis
 • Wij zijn continue op zoek naar innovaties en verbeteringen ten behoeve van de zorg voor moeder en kind en zoeken daarbij ook naar samenwerkingsverbanden

Ben jij in blijde verwachting van jullie (eerste) kindje en woonachtig in Zwolle of omgeving of heb je een kinderwens? Dan ben je van harte welkom bij Birth Verloskundigen Stadshagen Zwolle! Verloskundigenpraktijk Birth is een persoonlijke en kleinschalige praktijk waar jij en je partner terecht kunnen voor alles rondom een zwangerschap. Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap kun je bij ons in de praktijk terecht voor hulp, advies en begeleiding.

Wij bieden kleinschalige autonome verloskundige zorg in Stadshagen, Zwolle en omgeving. Wij begeleiden vrouwen en hun partners bij hun kinderwens, in de zwangerschap, tijdens de baring en in het kraambed. Kortom, Birth Verloskundigen is een verloskundigenpraktijk in Stadshagen Zwolle waar we voor jou klaar staan met passende zorg.

Deze blog is geschreven door Ninke van Birth Verloskundigen

Verloskundige Zwolle

Verloskundige Zwolle