Verloskundige in Kampen

Een verloskundige in de omgeving van Kampen gezocht? Je bent van harte welkom bij Birth Verloskundigen, ons verloskundigenpraktijk in Zwolle Stadshagen. Wij staan jou graag bij als je in verwachting bent van jullie (eerste) kindje. We vertellen je graag alles over de vele keuzes die een zwangerschap, bevalling, kraamtijd en het ouderschap met zich meebrengen. Het is ons streven om jullie optimaal voor te bereiden op de belangrijkste rol in het leven: die van ouders.

Ons verloskundigenpraktijk kent twee locaties in Zwolle Stadshagen. Hier bieden we verschillende spreekuren aan, zoals de eerste controle, echo’s en het kinderwens spreekuur. Vanuit Kampen ben je met de auto binnen 20 minuten in op een van onze locaties.

Kennismaken Kennismaken

Verloskundige Zwolle
Verloskundige hasselt

Fijne verloskundige in de omgeving van Kampen

  • Zorg op persoonlijke basis voor de toekomstige ouders en baby
  • Kleinschalige verloskundigenpraktijk in Hasselt
  • Verloskundigen met een passie voor het vak
  • Volledig transparant: jullie krijgen inzicht in ons eigen dossier
  • Jullie als (aanstaande) ouders staat centraal: samen met jullie maken we een 9 maanden plan
  • Onze spreekuur locaties zijn gevestigd in het Zwolse stadsdeel Stadshagen: Het Cultuurhuis en Park de Stadshoeve
  • Avond, dag en weekend spreekuren, op verzoek kan dit ook bij jullie thuis
  • Continu op zoek naar innovaties, verbeteringen en samenwerkingsverbanden

Spreek jij het vertrouwen in ons uit? We maken graag met je kennis in onze praktijk. Aanmelden kan heel eenvoudig via onze website. Je kan ook bellen tijdens ons telefonisch spreekuur, elke werkdag van 13.00 tot 14.00 uur, via 0615158052. We geven je dan graag meer informatie.

Bel ons Bel ons

VAN KINDERWENS TOT BEVALLING

Velen denken onterecht dat verloskundigen alleen begeleiden bij zwangerschap en bevalling. Als verloskundige nabij Kampen doen wij zoveel meer dan alleen verantwoordelijkheid dragen voor de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Onze verloskundige zorg begint in de praktijk namelijk al bij je kinderwens. We hebben een speciaal kinderwens spreekuur en hier geven we tips om hoe je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap kunt beginnen.

Ben je zwanger geraakt? Van harte gefeliciteerd! Je kunt nu een afspraak maken voor de eerste controle/termijnecho en tevens kennismakingsgesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden na 10-12 weken zwangerschap. Daarna zullen er uiteraard meer controles en echo’s volgen. Bij vragen of spoed mag je altijd contact opnemen met je verloskundige.

DE BEVALLING: HET GEBOORTEPLAN

In de spreekuren bespreken we jouw persoonlijke wensen rondom de bevalling en leggen die vast in een geboorteplan. We vragen je bijvoorbeeld waar je wilt bevallen: thuis of in het ziekenhuis. Degene die je bevalling begeleidt, houdt zoveel mogelijk rekening met je geboorteplan.
Als jullie baby gezond ter wereld is gekomen, kun je welverdiend genieten van de kraamtijd. De verloskundige zal de medische controles op haar nemen en is altijd bereikbaar als jullie bepaalde tips willen of vragen hebben.

ECHOGRAFIE

Naast voor een consult, kunnen jij en je partner bij ons ook terecht voor echografie. Wanneer jullie dat willen, maken we de eerste echo wanneer je ongeveer zeven weken zwanger bent. Tijdens deze echo bevestigen of je zwanger bent of niet, bekijk we of de zwangerschap zich op de juiste plek bevindt én kijken we of het een eenlingzwangerschap of een meerling betreft. Deze echo behoort niet tot de standaard zorg van onze praktijk, maar wij bieden deze echo als extra service aan. Ook wanneer er geen indicatie is.
Kennismaken Kennismaken

verloskundige kampen

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK NABIJ KAMPEN

We vertellen graag meer over onze verloskundigenpraktijk in Kampen. Wij vinden zwangerschap, bevalling en ouderschap een oerrecht. Het recht is immers zo oud als de mensheid zelf. We horen niet voor niets vaak dat er tijdens een bevalling oerkrachten vrij komen. Wij zetten ons voor de natuurlijke gang van zaken in tijdens de zwangerschap, geboorte en natuurlijk het ouderschap. Waar onze verloskundigenpraktijk voor staat? Persoonlijke vertrouwde zorg en autonomie. Graag zorgen we ervoor dat je een fijne zwangerschap en bevalling hebt.

TARIEVEN EN VERGOEDING

Wist je dat verloskundige zorg volledig vergoed wordt vanuit de basisverzekering? Omdat wij een contract hebben met alle zorgverzekeraars, kunnen wij de kosten rechtstreeks voor je declareren bij de verzekering. Bij de kosten die gedekt worden door de verzekering kun je denken aan alle consulten, de termijnecho, bloedonderzoek aan het begin van de zwangerschap, counseling voor prenatale screening en aan de 20 weken echo. Maar ook aan zorg tijdens de bevalling, zorg in het kraambed, de hielprik én de gehoortest. Neem voor meer informatie hierover gerust contact op met de praktijk, of met je eigen zorgverzekeringsmaatschappij.
Bel ons Bel ons

VERLOSKUNDIGE IN DE BUURT VAN KAMPEN GEZOCHT?

Op zoek naar een fijne verloskundige in Kampen en wil jij je inschrijven bij een praktijk? Maak dan kennis met Birth Verloskundigen, verloskundigenpraktijk in Zwolle, op een overbrugbare afstand van Kampen. Om kennis te maken kan je ons een e-mail sturen of ons kennismakingsformulier invullen.

Op onze tarieven-pagina vind je meer informatie over tarieven en vergoedingen.

Recensies

5/5
Goede begeleiding van de verloskundige gehad. Ze is deskundig, heel mens-gericht en brengt rust met zich mee. Het is een kleine praktijk, waardoor je niet steeds wisselende gezichten ziet. Dat vond ik zelf wel zo fijn.
5/5
Jenny heeft ons zowel als verloskundige en als kraamhulp begeleid. We hadden gekozen voor Birth vanwege de flexibele uren waarop controles kunnen, alle controles konden na werktijden, waardoor ik altijd mee kon. Ze neemt daarbij alle tijd die nodig is. Door de kleinschaligheid zijn we het hele traject door haar begeleid, wat we als heel prettig hebben ervaren. Birth organiseert regelmatig leuke workshops rondom bevallen/baby's, wat we heel leerzaam vonden. Jenny straalt altijd rust uit, zeker in een spannende eerste kraamweek was dat heel erg prettig. Ze probeert je vanuit je eigen intuïtie/gevoel te ondersteunen in plaats van de les te lezen en na de kraamweek konden we het goed op eigen kracht. We zouden haar dus zeker aanbevelen!
Show More

Contact

Wat doet een verloskundige?

Wij als verloskundigen begeleiden je voor, tijdens en na je zwangerschap. We zorgen ervoor dat alles goed verloopt, met jou en de baby. Hierbij is ons doel om jouw persoonlijke, vertrouwde zorg te bieden, zodat je een fijne zwangerschap en bevalling hebt. Wij nemen jou als zwangere en jullie wensen heel serieus. Samen met jou en je partner maken we een zwangerschapsplan en geboorteplan. Hierin denken wij mee en geven we alle informatie die nodig is waardoor je bent voorbereid op de zwangerschap en bevalling. Dit alles past bij de visie van Birth verloskundige praktijk.

Wanneer moet ik een eerste afspraak maken met een verloskundige?

De eerste controle is rond de 10-12 weken van de zwangerschap. Als hier behoefte aan is kan rond de 7 weken de eerste echo al gemaakt worden maar deze vervroegde echo behoord niet tot de standaard zorg. Als jullie willen kunnen jullie wel al eerder dan de eerste echo kennismaken met Birth verloskundigen. De eerste echo is bedoeld als bevestiging van de zwangerschap na de positieve zwangerschapstest. Er wordt dan ook gekeken of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt en of er een of meerdere kindjes zijn. Tijdens deze echo worden jullie als aanstaande ouders geïnformeerd over de prenatale screening. De prenatale screening is een onderzoek naar afwijkingen bij de ongeboren baby.

Hoe vaak heb ik contact met een verloskundige?

Na de eerste controle wordt op regelmatige basis controles ingepland. Ook zijn er spreekuren op ieder moment (ook bij jou thuis) en staan wij 24 uur per dag voor jou klaar. Hierbij ligt de keuze bij jou hoe vaak je contact wil hebben maar bij een gezonde zwangerschap
van 40 weken kom je gemiddeld dertien keer op controle.

Wanneer kan ik een verloskundige bellen bij weeën?

Wanneer je gaat bevallen zullen wij van Birth verloskundigen er alles aan doen om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wonderbaarlijke gebeurtenis in onze kleinschalige praktijk. In de 23-26 week van jouw zwangerschap bespreken we wanneer je ons moet bellen als de bevalling is begonnen. Vanaf het moment dat je 37 weken zwanger bent gaat het beladvies in. Het beladvies geven we dus ruim van tevoren en bespreken de adviezen ook uitvoerig tijdens diverse afspraken later in de zwangerschap.